REKLAMA

Farsz do jajek

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 8 kawałek jajko Dodano do
  • 3 łyżka stołowa majonez Dodano do
  • 2 łyżeczka musztarda pełnotłusta Dodano do
  • Szczypiorek Dodano do
  • Sól Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy je do ostygnięcia w zimnej wodzie. Schłodzone jajka obieramy i dzielimy je na połówki. Żółtka oddzielamy od białek i umieszczamy je w misce.

2. Krok

Do żółtek dodajemy posiekaną cebulę dymkę (kawałki powinny być jak najmniejsze), majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a miksturą wypełniamy białka jajek. Wierzch nadziewanych jajek posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Gotowe jajka możemy podać od razu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy