REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/xiWSjmfoU441g1iZe2dd/6077cccd13885f9fb11dad4a4a5585.jpeg)
Farsz do jajek
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 8 kawałek jajko
- 3 łyżka stołowa majonez
- 2 łyżeczka musztarda pełnotłusta
- Szczypiorek
- Sól
- pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy je do ostygnięcia w zimnej wodzie. Schłodzone jajka obieramy i dzielimy je na połówki. Żółtka oddzielamy od białek i umieszczamy je w misce.
2. Krok
Do żółtek dodajemy posiekaną cebulę dymkę (kawałki powinny być jak najmniejsze), majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a miksturą wypełniamy białka jajek. Wierzch nadziewanych jajek posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Gotowe jajka możemy podać od razu.