REKLAMA

Farsz do jajek

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 8 kawałek jajko Dodano do
  • 3 łyżka stołowa majonez Dodano do
  • 2 łyżeczka musztarda pełnotłusta Dodano do
  • Szczypiorek Dodano do
  • Sól Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy je do ostygnięcia w zimnej wodzie. Schłodzone jajka obieramy i dzielimy je na połówki. Żółtka oddzielamy od białek i umieszczamy je w misce.

2. Krok

Do żółtek dodajemy posiekaną cebulę dymkę (kawałki powinny być jak najmniejsze), majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a miksturą wypełniamy białka jajek. Wierzch nadziewanych jajek posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Gotowe jajka możemy podać od razu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy