REKLAMA
Eggplant Spread

Eggplant Spread

This vegetarian eggplant mix can be used in many ways.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g bakłażan Dodano do
  • 5 g Tymianek Dodano do
  • 15 ml oliwa z oliwek Dodano do
  • 5 Rosemary Dodano do
  • 30 g czosnek Dodano do
  • 25 g szalotki Dodano do
  • 15 g musztarda Dijon Dodano do
  • 25 g Ljutenice Dodano do
  • 10 g kapary Dodano do
  • tabasco Dodano do
  • 50 ml sos sojowy Dodano do
  • 25 ml Sos Worcestershire Dodano do
  • 10 g Szczypiorek Dodano do
  • Sól sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Posmaruj bakłażana oliwą z oliwek, przekłuj widelcem i dodaj zioła

2. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C i włóż natłuszczoną, naciętą bakłażana z ziołami

3. Krok

Piec co najmniej 40 minut

4. Krok

4. Następnie obierz z ciemnej skórki i wyjmij upieczoną miąższ oddzielnie do miski.

5. Krok

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i połóż na niej upieczony miąższ bakłażana.

6. Krok

Dodaj posiekaną szalotkę razem z posiekanym czosnkiem

7. Krok

7. doprawić solą i przyprawami, mieszanką sosów i kaparami

8. Krok

Podczas ciągłego pieczenia i mieszania odparuj całą wodę, aby otrzymać pewną mieszankę, którą łatwo można rozsmarować.

9. Krok

Pozwól ostygnąć, dopraw solą, świeżym pieprzem i siekanymi ziołami

10. Krok

Podawaj na opieczonym bagietce lub chlebie

Eggplant Spread - etap przygotowania 1

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy