REKLAMA
Źródło: Atide from Canva
Duszone warzywa
Doskonały dodatek w postaci warzyw gotowanych na parze, które dobrze komponują się z daniem głównym i mięsem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 szt marchew
- 1 szt cukinia
- 1 szt Papryki
- 1 szt czerwona cebula
- 4 szt ząbek czosnku
- 2 łyżki Oliwa z oliwek
- Sól i czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Oczyść, umyj i pokrój marchewki, cukinię, paprykę, cebulę i brokuły na mniejsze kawałki.
2. Krok
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i dodać pokrojone warzywa.
3. Krok
Po chwili dodać do warzyw zmiażdżony czosnek, posypać solą i pieprzem.
4. Krok
Dusić warzywa pod przykryciem przez około 15 minut.
5. Krok
Po 15 minutach sprawdź, czy warzywa są wystarczająco miękkie. Jeśli nie, gotuj je jeszcze przez 5 minut.