REKLAMA
Duszona kwaszona kapusta do pieczonego mięsa
Duszona kwaszona kapusta to smaczny dodatek do różnych rodzajów mięsa, zwłaszcza gdy jest pieczone.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 szt kapusta kiszona
- 2 szt The Onion
- 2 goździki Czosnek
- 2 łyżeczka słodka papryka
- 1 szt liść laurowy
- 3 szt Nowe przyprawy
- 1 łyżeczka sól
- 2 łyżka stołowa olej
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Kwaszoną kapustę najpierw opłucz pod bieżącą wodą i posiekaj na mniejsze kawałki.
2. Krok
Obierz i posiekaj cebulę i czosnek. Rozgrzej olej na patelni i smaż cebulę, aż stanie się złota.
3. Krok
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez chwilę. Następnie dodaj do nich paprykę, liść laurowy i nowe przyprawy. Smaż przez chwilę, aby smaki się połączyły.
4. Krok
Następnie dodaj posiekaną kapustę, wymieszaj, a następnie dusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Dodaj sól według smaku podczas duszenia.
5. Krok
Duszona kwaszona kapusta jest gotowa. Spróbuj, ewentualnie dodaj więcej soli. Podawaj z pieczonym mięsem i dodatkami według własnego wyboru. Smacznego!