REKLAMA

Duszona kwaszona kapusta do pieczonego mięsa

Duszona kwaszona kapusta to smaczny dodatek do różnych rodzajów mięsa, zwłaszcza gdy jest pieczone.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 szt kapusta kiszona Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 łyżeczka słodka papryka Dodano do
  • 1 szt liść laurowy Dodano do
  • 3 szt Nowe przyprawy Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 2 łyżka stołowa olej Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Kwaszoną kapustę najpierw opłucz pod bieżącą wodą i posiekaj na mniejsze kawałki.

2. Krok

Obierz i posiekaj cebulę i czosnek. Rozgrzej olej na patelni i smaż cebulę, aż stanie się złota.

3. Krok

Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez chwilę. Następnie dodaj do nich paprykę, liść laurowy i nowe przyprawy. Smaż przez chwilę, aby smaki się połączyły.

4. Krok

Następnie dodaj posiekaną kapustę, wymieszaj, a następnie dusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Dodaj sól według smaku podczas duszenia.

5. Krok

Duszona kwaszona kapusta jest gotowa. Spróbuj, ewentualnie dodaj więcej soli. Podawaj z pieczonym mięsem i dodatkami według własnego wyboru. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy