REKLAMA

Duszona kwaszona kapusta do pieczonego mięsa

Duszona kwaszona kapusta to smaczny dodatek do różnych rodzajów mięsa, zwłaszcza gdy jest pieczone.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 szt kapusta kiszona Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 łyżeczka słodka papryka Dodano do
  • 1 szt liść laurowy Dodano do
  • 3 szt Nowe przyprawy Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 2 łyżka stołowa olej Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Kwaszoną kapustę najpierw opłucz pod bieżącą wodą i posiekaj na mniejsze kawałki.

2. Krok

Obierz i posiekaj cebulę i czosnek. Rozgrzej olej na patelni i smaż cebulę, aż stanie się złota.

3. Krok

Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez chwilę. Następnie dodaj do nich paprykę, liść laurowy i nowe przyprawy. Smaż przez chwilę, aby smaki się połączyły.

4. Krok

Następnie dodaj posiekaną kapustę, wymieszaj, a następnie dusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Dodaj sól według smaku podczas duszenia.

5. Krok

Duszona kwaszona kapusta jest gotowa. Spróbuj, ewentualnie dodaj więcej soli. Podawaj z pieczonym mięsem i dodatkami według własnego wyboru. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy