REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/BrKAnqxfHSpprg2TqVqm/16e15542e7e10462fb197cd4f51c91.jpeg)
Dukatowe bułeczki
REKLAMA
Składniki
porcje
2
Koszyk
- 250 g Gładka mąka orkiszowa
- 1⁄2 Suszone drożdże g
- 25 g oliwy z oliwek
- 1 łyżka Cukru kokosowego
- 275 ml ciepłej wody
Krem
- 1⁄2 wanilia Proszku do budyniu
- Szczypta Tekst zapachu wanilii
- 250 ml Mleko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
75 min.
1. Krok
Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miksera i zmiksować na gładkie ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem/kokosowym olejem. Wlewamy ciasto do formy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej na 30 minut. Następnie ciasto umieszczamy w wcześniej nagrzanym piekarniku i pieczemy przez 170/25-30 minut. Sprawdzamy patyczkiem. Ciasto pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie kroimy na kawałki.
2. Krok
Ugotuj pudding według instrukcji, dodając mielonej wanilii. Wylej krem na bułeczki i podawaj.
3. Krok
Smacznego!