REKLAMA

Dukatowe bułeczki

REKLAMA

Składniki

porcje
2

Koszyk

  • 250 g Gładka mąka orkiszowa Dodano do
  • 12 Suszone drożdże g Dodano do
  • 25 g oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 łyżka Cukru kokosowego Dodano do
  • 275 ml ciepłej wody Dodano do

Krem

  • 12 wanilia Proszku do budyniu Dodano do
  • Szczypta Tekst zapachu wanilii Dodano do
  • 250 ml Mleko Dodano do
REKLAMA

Procedura

75 min.
1. Krok

Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miksera i zmiksować na gładkie ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem/kokosowym olejem. Wlewamy ciasto do formy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej na 30 minut. Następnie ciasto umieszczamy w wcześniej nagrzanym piekarniku i pieczemy przez 170/25-30 minut. Sprawdzamy patyczkiem. Ciasto pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie kroimy na kawałki.

2. Krok

Ugotuj pudding według instrukcji, dodając mielonej wanilii. Wylej krem na bułeczki i podawaj.

3. Krok

Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy