REKLAMA

Dorsz z pesto pomidorowym i pieczoną warzywami

Ryby są źródłem wysokiej jakości białka, cennych minerałów, ważnych mikroelementów i witamin. Mają korzystny wpływ na układ krążenia i zaleca się ich spożywanie co najmniej dwa razy w tygodniu. Zainspiruj się tym szybkim obiadem.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 200 g Narzędzia Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Pomidorowego pesto Dodano do
  • masło Dodano do
  • sól Przyprawy Dodano do
  • Korzeń warzywa Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.

Solimy, przyprawiamy i obtaczamy rybę w mące z obu stron. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju roślinnym. Do gotowej ryby, po wyłączeniu płomienia, dodajemy masło, którym kilkakrotnie polewamy mięso za pomocą łyżki. Kładziemy na filet łyżkę sosu pomidorowego. Podajemy z pieczonymi warzywami korzeniowymi i jarnymi warzywami podgrzewanymi na maśle.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1106 przepisy

Kolacja

2010 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Śniadanie

467 przepisy

Obiad

2155 przepisy

Deser

1519 przepisy

Ciastka

349 przepisy