REKLAMA

Źródło: Youtube

Domowy sposób na marynowaną cukinię

Cukinia marynowana to prosty i smaczny przysmak, który można dodać do sałatek, kanapek, burgerów i wielu innych dań.

REKLAMA
15 przepisów z cukinią, które zasługują na uwagę tego lata

Przepis można znaleźć w tym artykule

15 przepisów z cukinią, które zasługują na uwagę tego lata

Składniki

porcje
6
  • 2 średniej wielkości cukinie Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 1 Łyżka soli Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru Dodano do
  • 1 szkło wody Dodano do
  • 1 łyżeczka gorczycy Dodano do
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu Dodano do
  • kilka gałązek świeżego tymianku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

1. Cukinie myjemy, kroimy na cienkie plastry i układamy warstwami w naczyniu żaroodpornym.

2. Krok

2. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek siekamy drobno.

3. Krok

3. W rondelku mieszamy wodę, ocet, sól, cukier, gorczycę, pieprz oraz zioła i zagotowujemy.

4. Krok

4. Dodajemy cebulę i czosnek do mieszanki w rondelku i gotujemy przez 2-3 minuty.

5. Krok

5. Zalewamy cukinie przygotowaną mieszanką i zostawiamy na kilka godzin do ostudzenia.

6. Krok

6. Cukinie marynowaną przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym słoiku.

7. Krok

Cukinia marynowana jest gotowa do jedzenia po kilku godzinach. Można ją przechowywać w lodówce przez kilka tygodni i podawać jako dodatek do wielu dań.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy

Deser

1518 przepisy