REKLAMA
Domowe wielkanocne zupy jednogarnkowe
Jednodaniowa zapiekanka na Wielkanoc.
REKLAMA
Składniki
porcje
20
Surowce
- 2 ks Bagietka francuska
- 20 dkg uherák
- 1 ks świeży ogórek
- 8 ks pomidory koktajlowe
- 10 ks Jaja przepiórcze
Rozłóż
- 300 g Ziemniaki gotowane w skórkach
- 300 g Miękkie salami
- 50 g marchewki
- 150 g mrożony groszek
- 150 g Ogórek sterylizowany
- 200 g majonez
- 10 g pieprz czarny mielony
- 20 g sól
- 50 g cebule
- 20 g cukier puder
- worcestershire v2
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Zaczynamy od przygotowania pasty. Ugotowane ziemniaki kroimy w drobną kostkę w dużej misce razem z kiełbasą.
2. Krok
Posiekaj cebulę i dopraw lekko solą i pieprzem. Odstawić na chwilę, aby straciła swój ostry smak.
3. Krok
Cebulę dodać do ziemniaków i salami. Dodać zalewę z ogórków kiszonych około 1 dcl. Stopniowo dodawać groszek, marchewkę i ogórek kwaszony również pokrojony na małe kawałki. Na koniec do sałatki dodać majonez, worchester i odrobinę cukru, aby sałatka nie była kwaśna.
4. Krok
Rozłóż tę sałatkę lub rozsmaruj na pokrojonej bagietce.
5. Krok
Na wierzchu każdego ciasta ułożyć szyszkę w kształcie rozety. Na wierzchu ułożyć cienko pokrojone plastry jajka, ogórka i cienki plasterek pomidora.