REKLAMA

Domowe Marshmallows

Marshmallows to amerykańska wersja tradycyjnej pianki. Są niezwykle puszyste, lekko klejące i niezwykle smaczne. Idealnie nadają się do smażenia nad ogniskiem, stanowią doskonałe uzupełnienie do gorącej czekolady lub jako dodatek do deserów. Przygotuj domowe marshmallow!

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 3 łyżeczki żelatyny wproszku Dodano do
  • 1 szkło zimnej wody Dodano do
  • 14 łyżeczki soli Dodano do
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodano do
  • cukier puder dla posypania Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

W małej misce rozpuść żelatynę w 1/2 szklanki zimnej wody i zostaw na boku.

2. Krok

W dużym garnku połącz pozostałą wodę, cukier, syrop kukurydziany i sól. Gotuj na średnim ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści, a następnie gotuj na małym ogniu przez kolejne 15 minut.

3. Krok

Po tym czasie dolej do garnka żelatynę i mieszaj, aż się całkowicie rozpuści. Następnie zdejmij garnek z ognia.

4. Krok

Przelej mieszankę do miski i dodaj ekstrakt waniliowy. Ubij mikserem na wysokich obrotach przez około 10 minut, aż masa stanie się gęsta i biała.

5. Krok

Przełóż masę do naczynia wyłożonego folią spożywczą, posypaną cukrem pudrem. Wyrównaj powierzchnię i posyp cukrem pudrem. Pozostaw do ustalenia na co najmniej 1 godzinę.

6. Krok

Gdy masa się ustali, wyjmij marshmallowy z formy i pokrój na równe kawałki. Każdy kawałek obtocz w dodatkowym cukrze pudrze i gotowe!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy