REKLAMA

Domowe Marshmallows

Marshmallows to amerykańska wersja tradycyjnej pianki. Są niezwykle puszyste, lekko klejące i niezwykle smaczne. Idealnie nadają się do smażenia nad ogniskiem, stanowią doskonałe uzupełnienie do gorącej czekolady lub jako dodatek do deserów. Przygotuj domowe marshmallow!

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 3 łyżeczki żelatyny wproszku Dodano do
  • 1 szkło zimnej wody Dodano do
  • 14 łyżeczki soli Dodano do
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodano do
  • cukier puder dla posypania Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

W małej misce rozpuść żelatynę w 1/2 szklanki zimnej wody i zostaw na boku.

2. Krok

W dużym garnku połącz pozostałą wodę, cukier, syrop kukurydziany i sól. Gotuj na średnim ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści, a następnie gotuj na małym ogniu przez kolejne 15 minut.

3. Krok

Po tym czasie dolej do garnka żelatynę i mieszaj, aż się całkowicie rozpuści. Następnie zdejmij garnek z ognia.

4. Krok

Przelej mieszankę do miski i dodaj ekstrakt waniliowy. Ubij mikserem na wysokich obrotach przez około 10 minut, aż masa stanie się gęsta i biała.

5. Krok

Przełóż masę do naczynia wyłożonego folią spożywczą, posypaną cukrem pudrem. Wyrównaj powierzchnię i posyp cukrem pudrem. Pozostaw do ustalenia na co najmniej 1 godzinę.

6. Krok

Gdy masa się ustali, wyjmij marshmallowy z formy i pokrój na równe kawałki. Każdy kawałek obtocz w dodatkowym cukrze pudrze i gotowe!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy