REKLAMA

Domowe leczo

Leczo, tak jak przygotowujemy je u nas w domu

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 600 g pomidory Dodano do
  • 400 g Papryki Dodano do
  • 50 g bekon Dodano do
  • sól pieprz czarny mielony Dodano do
  • 2 szt jajko Dodano do
  • 1 szt kiełbaski Dodano do
  • smalec Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.

Cebulę kroimy drobno i smażymy na tłuszczu do przejrzystości. Pomidory i paprykę czyścimy. Pomidory kroimy na kawałki, paprykę na paski. Dodajemy do cebuli, solimy, pieprzimy. Pozostawiamy do duszenia. W międzyczasie kroimy kiełbaski i boczek i dodajemy do warzyw. Jajka rozbijamy do szklanki i lekko roztrzepujemy widelcem. Dogotowane leczo zdejmujemy z ognia i dodajemy jajka. Na końcu wszystko dobrze mieszamy i doprawiamy według potrzeb.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy