REKLAMA
Domowe leczo
Leczo, tak jak przygotowujemy je u nas w domu
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szt The Onion
- 600 g pomidory
- 400 g Papryki
- 50 g bekon
- sól pieprz czarny mielony
- 2 szt jajko
- 1 szt kiełbaski
- smalec
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
Cebulę kroimy drobno i smażymy na tłuszczu do przejrzystości. Pomidory i paprykę czyścimy. Pomidory kroimy na kawałki, paprykę na paski. Dodajemy do cebuli, solimy, pieprzimy. Pozostawiamy do duszenia. W międzyczasie kroimy kiełbaski i boczek i dodajemy do warzyw. Jajka rozbijamy do szklanki i lekko roztrzepujemy widelcem. Dogotowane leczo zdejmujemy z ognia i dodajemy jajka. Na końcu wszystko dobrze mieszamy i doprawiamy według potrzeb.