REKLAMA

Domowe leczo

Leczo, tak jak przygotowujemy je u nas w domu

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 600 g pomidory Dodano do
  • 400 g Papryki Dodano do
  • 50 g bekon Dodano do
  • sól pieprz czarny mielony Dodano do
  • 2 szt jajko Dodano do
  • 1 szt kiełbaski Dodano do
  • smalec Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.

Cebulę kroimy drobno i smażymy na tłuszczu do przejrzystości. Pomidory i paprykę czyścimy. Pomidory kroimy na kawałki, paprykę na paski. Dodajemy do cebuli, solimy, pieprzimy. Pozostawiamy do duszenia. W międzyczasie kroimy kiełbaski i boczek i dodajemy do warzyw. Jajka rozbijamy do szklanki i lekko roztrzepujemy widelcem. Dogotowane leczo zdejmujemy z ognia i dodajemy jajka. Na końcu wszystko dobrze mieszamy i doprawiamy według potrzeb.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy