REKLAMA

Źródło: Fudio from Getty Images

Domowe bagietki

Przepis na domowe bagietki w tradycyjnym francuskim stylu. Te bagietki są pięknie chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Są idealne na śniadanie lub lunch.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 500 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 10 g Sól Dodano do
  • 20 g cukier Dodano do
  • 7 g Suche drożdże Dodano do
  • 350 ml woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

180 min.
1. Krok

W misce wymieszaj mąkę gładką, sól, cukier i suchą drożdże.

2. Krok

Powoli dodaj wodę i wymieszaj.

3. Krok

Często wymieszaj na desce i pozostaw przykryte na 2 godziny do wyrośnięcia.

4. Krok

Po wyrośnięciu ciasta podziel je i rozwałkuj z niego bagietki, które przeniesiemy na natłuszczoną blaszkę.

5. Krok

Pozostaw bagietki na kolejne 30 minut, a następnie włożyć je do piekarnika nagrzanego do 220°C.

6. Krok

Pieczemy bagietki przez 25 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy