REKLAMA

Źródło: Nicolas Garrat via Getty Images

Dodatek warzywny z pora w śmietanie 3 składniki

"Krem z pora to piękny i pyszny przepis, który wielokrotnie przygotowywałam w mojej rodzinie. Oferuje kremową konsystencję połączoną z wyjątkowym smakiem pora. Jest łatwy w przygotowaniu i stanowi świetny dodatek do mięsa lub ryb. Dzięki gładkiej kremowej konsystencji i łagodnemu cebulowemu smakowi pora, ten kremowy por dosłownie rozpływa się w ustach.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 Bary Por (por) Dodano do
  • 2 Tablespoon masło Dodano do
  • 200 ml Krem Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 Szczypta Gałka muszkatołowa Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Aby ugotować pory w śmietanie, zacznij od dokładnego umycia porów. Polecam przekroić go wzdłuż na pół i opłukać pod bieżącą wodą, aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia i piasek. Następnie pokrój w cienkie plasterki.

2. Krok

Roztop masło w średnim rondlu. Upewnij się, że masło się nie przypali - idealny jest średni ogień.

3. Krok

Dodaj pokrojonego pora i podsmaż na maśle, aż będzie miękki i półprzezroczysty. Około 10 minut. Z wieloletniego doświadczenia wiem, że ma to ogromny wpływ na smak.

4. Krok

Wlać śmietankę i gotować na średnim ogniu przez 10 minut lub do zgęstnienia. Upewnij się, że mieszasz od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu.

5. Krok

Na koniec dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Nie zapomnij raz po raz spróbować pora, ponieważ pieprz i gałka muszkatołowa mogą być bardzo dominujące.

6. Krok

Delektuj się kremowym porem na gorąco, świeżo wyjętym z garnka. Doskonale komponuje się z wieloma daniami głównymi lub po prostu z chrupiącym chlebem. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy