REKLAMA

Źródło: Fotosmurf03 from Getty Images

Czekoladowo-truskawkowy tort

Ten tort to doskonałe połączenie gorzkiego, lekko kakaowego ciasta i lekko kwaśnych truskawek. To jest prosty deser, który odświeży twoje kubki smakowe i napełni cię szczęściem.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Kosz

  • 200 g cukier brązowy Dodano do
  • 200 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 100 g kakao w proszku Dodano do
  • 200 g margaryna Dodano do
  • 4 szt jajka Dodano do
  • 1 szt Proszek do pieczenia Dodano do

Treść

  • 500 g truskawki Dodano do
  • Dżem truskawkowy Dodano do

Sos

  • czekolada Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Upiecz ciasto. Rozgrzej piekarnik do 180°C. W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki na ciasto, a następnie ciasto wlej na blachę. Piecz przez około 30 minut. Pozwól ostygnąć.

2. Krok

Truskawki umyj i pokrój.

3. Krok

Po upieczeniu przekrój bułeczkę na pół, posmaruj dżemem i połóż między nimi truskawki.

4. Krok

Polej wierzch ciasta czekoladą i udekoruj według swoich wyobrażeń.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy