REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ykJNfm_aIu2KN99aX1rf/e1935637100a39c552c8f3f9055304.jpeg)
Źródło: Fotosmurf03 from Getty Images
Czekoladowo-truskawkowy tort
Ten tort to doskonałe połączenie gorzkiego, lekko kakaowego ciasta i lekko kwaśnych truskawek. To jest prosty deser, który odświeży twoje kubki smakowe i napełni cię szczęściem.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Kosz
- 200 g cukier brązowy
- 200 g mąka samozbrylająca
- 100 g kakao w proszku
- 200 g margaryna
- 4 szt jajka
- 1 szt Proszek do pieczenia
Treść
- 500 g truskawki
- Dżem truskawkowy
Sos
- czekolada
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Upiecz ciasto. Rozgrzej piekarnik do 180°C. W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki na ciasto, a następnie ciasto wlej na blachę. Piecz przez około 30 minut. Pozwól ostygnąć.
2. Krok
Truskawki umyj i pokrój.
3. Krok
Po upieczeniu przekrój bułeczkę na pół, posmaruj dżemem i połóż między nimi truskawki.
4. Krok
Polej wierzch ciasta czekoladą i udekoruj według swoich wyobrażeń.