REKLAMA
Czekoladowo-malinowe muffiny

Czekoladowo-malinowe muffiny

Delikatne, soczyste.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 3 jajko Dodano do
  • 100 g cukier kryształ Dodano do
  • 160 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 30 g kakao Dodano do
  • 10 g proszek do pieczenia Dodano do
  • 100 ml olej roślinny Dodano do
  • 100 ml mleko Dodano do
  • 100 g czekolada Dodano do
  • 200 g maliny Dodano do
  • 10 g wanilia Dodano do
  • 3 g sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Jajka ubijamy z cukrem i szczyptą soli do jasnej piany. Stopniowo dodajemy olej, mleko. Mąkę, proszek do pieczenia, kakao i wanilię mieszamy i dodajemy do masy, którą jeszcze raz ubijamy. Czekoladę siekamy (ja użyłam kawałków czekolady), dodajemy do ciasta i mieszamy.

2. Krok

Przygotuj formę i koszyki na muffiny. Napełniamy, najpierw posypujemy jedną warstwę malinami i przykrywamy drugą warstwą ciasta. Na górę możemy jeszcze dodać kawałki czekolady.

3. Krok

Pieczemy przy 180 stopniach. Jeśli wyrosną, sprawdzamy szpachelką czy są gotowe.

4. Krok

Smacznego. 🩷

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy