REKLAMA
Źródło: olvas from Getty Images
Czekoladowe wypieki świąteczne
Przepis na boskie ciasteczka z kawałkami czekolady, które piekę co roku na Boże Narodzenie.
REKLAMA
Składniki
porcje
24
- 225 g Zwykła mąka
- 175 g Masło
- 75 g Cukier puder
- 50 g Kakao
- 2 kawałek żółtka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Wymieszać mąkę, kakao i cukier. Następnie dodać masło pokrojone na małe kawałki i dwa żółtka. Wyrobić ciasto ręcznie i zawinąć w folię spożywczą. Odstaw do lodówki na co najmniej pół godziny. Jest to ważne, ponieważ ciasto jest wtedy łatwiejsze w obsłudze.
2. Krok
Rozwałkuj ciasto na grubość około 3 mm i wytnij różne kształty za pomocą foremek.
3. Krok
Piec ciasto czekoladowe w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut.