REKLAMA
Źródło: ArxOnt from Getty Images Pro
Czekoladowe Brownies
Przepis na czekoladowe brownies, które są odpowiednie na każdą okazję.
REKLAMA
Składniki
porcje
16
- 185 g Tłuszcz
- 185 g ciemnej czekolady
- 3 Kawałki duże jajka
- 275 g Kryształ cukru
- 85 g Mąka pszenna
- 40 g Kakao
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C. Rozpuszczamy masło i czekoladę w misce nad parą, a następnie dokładnie mieszamy.
2. Krok
W innej misce ubijaj jajka z cukrem do piany. Do piany dodaj stopniowo, ciągle mieszając, rozpuszczoną czekoladę z masłem.
3. Krok
Przesiej mieszankę przez sitko, aby usunąć ewentualne grudki. Następnie dodaj mąkę i kakao. Wszystko dokładnie wymieszaj.
4. Krok
Ciasto wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku przez około 25 minut.
5. Krok
Pozwól gotowym czekoladowym brownie ostygnąć.