Cytrynowe cake pops
Pyszne lizaki z ciasta na jeden kęs . Pokochają je każde i małe jak i duże łasuchy. https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/05/cytrynowe-cake-pops.html
Składniki
Surowce
- 250 g cytrynowego ciasta
- 40 g białej roztopionej czekolady
- 50 g mascarpone
DODATKOWO
- 150 g białej czekolady
- około 15 patyczków do lizaków
- cukierkowe ozdoby skórka z cytryny
Najnowsze ulotki
Procedura
Ciasto cytrynowe kruszyny w dość drobno, następnie dodajemy roztopioną białą czekoladę oraz mascarpone . Mieszamy by uzyskać dość mokre ciasto .
Z gotowego ciasta formujemy około 20-25 g kulki do których wbijamy patyczki , końcówki zanurzamy w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej (150 g). Gotowe coke popsy wkładamy na około godzinę do lodówki.
Po upływie tego czasu roztapiamy ponownie czekoladę i zanurzamy schłodzone cake popsy , delikatnie szczepując nadmiar czekolady. Polane czekolada odkładamy na papier do pieczenia , posypujemy starą skórka cytryny lub cukierkowymi dekoracjami , pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia .