REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/i_CFSws1WjakuQ56T7xq/2ed21046f6baf388bd6548797604f8.jpeg)
Cukinowy piernik
Piernik z cukinii, bez mąki i bez laktozy
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 400 g Starta cukinia, odsączona
- 200 g Płatki owsiane drobne
- 3 szt jajko
- 20 g olej
- 130 g Miód
- 30 g kakao
- 1 łyżeczka Soda bikarbona
- 2 łyżeczka przyprawy do piernika
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Wszystkie składniki mieszamy razem.
2. Krok
Wylać powstałe ciasto na mniejszą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/i_CFSws1WjakuQ56T7xq/7e65246d258a94d1fb3b8e3f591a87.jpeg)
3. Krok
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza, wkładamy do niego ciasto i pieczemy około 40-50 minut.
4. Krok
Kroić po ostygnięciu.