REKLAMA

Cukiniowy piernik

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Składniki

  • 220 g Starty cukinia Dodano do
  • 300 g Mąki półgrubej Dodano do
  • 100 ml Olej Dodano do
  • 100 ml Olej Dodano do
  • 3 jajka Dodano do
  • 100 ml Mleka Dodano do
  • 1 bal proszku do pieczenia Dodano do
  • 2 łyżki Trzcina cukrowa Dodano do
  • 1 Łyżka Cynamon Dodano do
  • 3 Łyżka kakao Dodano do

Zapisz tłumaczenie

  • Dżem Dodano do
  • dżem Dodano do
  • tarty kokos Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Do pieczenia użyłem okrągłej formy o średnicy 22cm.

2. Krok

Oczyścimy cukinię i zetrzemy ją na drobno, dodamy jajka, mleko i olej i razem ubijemy.

3. Krok

Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, cukier i karob kakao, a następnie mieszamy ponownie.

4. Krok

Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika.

5. Krok

Pieczemy na 180/30-35 minut.

6. Krok

Wybieramy, pozwalamy ostygnąć.

7. Krok

Smarujemy dżemem i posypujemy kokosem.

8. Krok

Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy