REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/GxEmY4gIo-AAuXwj5Fbr/57f2141ed5d7f9814f92e47ba3e944.jpeg)
Cukiniowy piernik
REKLAMA
Składniki
porcje
10
Składniki
- 220 g Starty cukinia
- 300 g Mąki półgrubej
- 100 ml Olej
- 100 ml Olej
- 3 jajka
- 100 ml Mleka
- 1 bal proszku do pieczenia
- 2 łyżki Trzcina cukrowa
- 1 Łyżka Cynamon
- 3 Łyżka kakao
Zapisz tłumaczenie
- Dżem
- dżem
- tarty kokos
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Do pieczenia użyłem okrągłej formy o średnicy 22cm.
2. Krok
Oczyścimy cukinię i zetrzemy ją na drobno, dodamy jajka, mleko i olej i razem ubijemy.
3. Krok
Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, cukier i karob kakao, a następnie mieszamy ponownie.
4. Krok
Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika.
5. Krok
Pieczemy na 180/30-35 minut.
6. Krok
Wybieramy, pozwalamy ostygnąć.
7. Krok
Smarujemy dżemem i posypujemy kokosem.
8. Krok
Smacznego!