REKLAMA
Źródło: FB: Homemade food
Ciasto z truskawkami szybkie
REKLAMA
Składniki
porcje
20
- 1 opakowanie Twaróg
- 2 kubki Mąka
- 3 szt jajka
- 3 łyżki Skrobia kukurydziana
- 1⁄2 kubki Cukier
- 1⁄2 kubki Mleko
- 1 łyżka stołowa Oleje
- 1⁄2 łyżka stołowa Proszek do pieczenia
- Skórka z cytryny
- szczypta soli
- mrożone truskawki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wysmaruj formę do pieczenia masłem i posyp mąką.
2. Krok
Oddziel białka od żółtek i ubij białka na sztywną pianę ze szczyptą soli.
3. Krok
W innej misce wymieszaj twaróg z żółtkami i cukrem.
4. Krok
Stopniowo dodawać skrobię kukurydzianą, mleko, olej i dokładnie wymieszać.
5. Krok
Następnie dodaj do masy proszek do pieczenia i skórkę z cytryny.
6. Krok
Na koniec partiami dodawaj białka do masy.
7. Krok
Wlej ciasto do przygotowanej formy i ułóż truskawki na wierzchu, wyjmij z zamrażarki i pozostaw do rozmrożenia.
8. Krok
Włóż truskawkową bańkę z twarogiem do piekarnika na 25 do 30 minut.
9. Krok
Wyjmij gotową bublaninę z piekarnika i pozwól jej ostygnąć na blasze do pieczenia.