REKLAMA

Źródło: FB: Homemade food

Ciasto z truskawkami szybkie

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • 1 opakowanie Twaróg Dodano do
  • 2 kubki Mąka Dodano do
  • 3 szt jajka Dodano do
  • 3 łyżki Skrobia kukurydziana Dodano do
  • 12 kubki Cukier Dodano do
  • 12 kubki Mleko Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Oleje Dodano do
  • 12 łyżka stołowa Proszek do pieczenia Dodano do
  • Skórka z cytryny Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • mrożone truskawki Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wysmaruj formę do pieczenia masłem i posyp mąką.

2. Krok

Oddziel białka od żółtek i ubij białka na sztywną pianę ze szczyptą soli.

3. Krok

W innej misce wymieszaj twaróg z żółtkami i cukrem.

4. Krok

Stopniowo dodawać skrobię kukurydzianą, mleko, olej i dokładnie wymieszać.

5. Krok

Następnie dodaj do masy proszek do pieczenia i skórkę z cytryny.

6. Krok

Na koniec partiami dodawaj białka do masy.

7. Krok

Wlej ciasto do przygotowanej formy i ułóż truskawki na wierzchu, wyjmij z zamrażarki i pozostaw do rozmrożenia.

8. Krok

Włóż truskawkową bańkę z twarogiem do piekarnika na 25 do 30 minut.

9. Krok

Wyjmij gotową bublaninę z piekarnika i pozwól jej ostygnąć na blasze do pieczenia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy