REKLAMA
Ciasto z rabarbarem i kruszonką
Ciasto z rabarbaru na kruchym cieście linzer, smak jest wyrazisty, słodko-kwaśny
REKLAMA
Składniki
porcje
6
Narzędzia
- 1 Kruche ciasto linzer
- 3 Rabarbar
- 2 łyżka stołowa cukier kryształ
- Cynamon
- 80 g masło
Mrówka
- 1 łyżka stołowa cukier kryształ
- 1 łyżka stołowa mąka półgruboziarnista
- 100 g masło
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ciasto kruche rozwałkowujemy na około 0,5 cm i kładziemy na blachę.
2. Krok
Rabarbar kroimy na kawałki, na patelnię dodajemy cukier, rabarbar, cynamon. Wszystko dodaję według uznania, każdy lubi więcej / mniej słodkości.
3. Krok
Zróbmy okruszek, wymieszaj składniki i zmiel między palcami, aż będzie luźny.
4. Krok
Na ciasto dodajemy ostudzony rabarbar, posypujemy bułką tartą i pieczemy w piekarniku przy temperaturze 180 C przez około 15 minut.
5. Krok
Niech świeży letni ciasto smakuje.
6. Krok
Przepis na ciasto kruche znajdziesz w moim profilu, przepis: Tarta z gruszką z delikatnego ciasta.