REKLAMA
Ciasto z budyniem i porzeczkami

Ciasto z budyniem i porzeczkami

Lubię używać porzeczki w ciastach, ponieważ samo jedzenie nie jest dla nas tak smaczne i nie jesteśmy w stanie ich zjeść podczas sezonu. Jeżeli macie dużo porzeczek, wypróbujcie to ciasto na blaszce z dodatkiem czekoladowego budyniu. Interesujące jest również ciasto z dodatkiem kaszki mannki.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 150 g Kasza manna Dodano do
  • 200 ml Mleko Dodano do
  • 3 szt jajka Dodano do
  • 30 g Ksylitolu lub innego słodzika Dodano do
  • 25 g Białko lub słodzik Dodano do
  • 50 g Gładka mąka orkiszowa Dodano do
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodano do
  • 12 pakiety Czekoladowego budyniu Dodano do
  • 200 ml mleko Dodano do
  • porzeczki Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Zalewamy kaszę mlekiem i pozostawiamy na około 15 minut.

2. Krok

Żółtka ubijamy ze słodzikiem. Ubijamy kaszę manną z mlekiem. Następnie dodajemy mąkę z białkiem i proszkiem do pieczenia. Na końcu wmieszujemy bełka ubite na sztywno. Przygotowane ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

3. Krok

Budyń gotujemy w mleku i dosładzamy według smaku.

4. Krok

Na szczycie drogi kładziemy kawałki gotowanego budyniu i na koniec porzeczki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy