REKLAMA
Ciasto z budyniem i porzeczkami

Ciasto z budyniem i porzeczkami

Lubię używać porzeczki w ciastach, ponieważ samo jedzenie nie jest dla nas tak smaczne i nie jesteśmy w stanie ich zjeść podczas sezonu. Jeżeli macie dużo porzeczek, wypróbujcie to ciasto na blaszce z dodatkiem czekoladowego budyniu. Interesujące jest również ciasto z dodatkiem kaszki mannki.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 150 g Kasza manna Dodano do
  • 200 ml Mleko Dodano do
  • 3 szt jajka Dodano do
  • 30 g Ksylitolu lub innego słodzika Dodano do
  • 25 g Białko lub słodzik Dodano do
  • 50 g Gładka mąka orkiszowa Dodano do
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodano do
  • 12 pakiety Czekoladowego budyniu Dodano do
  • 200 ml mleko Dodano do
  • porzeczki Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Zalewamy kaszę mlekiem i pozostawiamy na około 15 minut.

2. Krok

Żółtka ubijamy ze słodzikiem. Ubijamy kaszę manną z mlekiem. Następnie dodajemy mąkę z białkiem i proszkiem do pieczenia. Na końcu wmieszujemy bełka ubite na sztywno. Przygotowane ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

3. Krok

Budyń gotujemy w mleku i dosładzamy według smaku.

4. Krok

Na szczycie drogi kładziemy kawałki gotowanego budyniu i na koniec porzeczki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy