REKLAMA
Źródło: NoirChocolate from Getty Images
Ciasto marchewkowe z mascarpone i twarogiem
Ciasto marchewkowe z mascarpone i twarogiem to idealny wybór dla wszystkich, którzy lubią się rozpieszczać czymś smacznym i zdrowym.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Koszyk
- 400 g mąka półgruboziarnista
- 200 g cukier kryształ
- 200 g marchewki
- 250 g masło
- 4 szt jajka
- 1 łyżeczka Cynamon
Zawartość
- 500 g twaróg
- 250 g mascarpone
- 150 g cukier puder
- 1 szt cukier waniliowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Zetrzyj marchew na tarce.
2. Krok
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, marchew, masło, jajka i cynamon, dobrze mieszaj, aż masa będzie gładka.
3. Krok
W innej miseczce wymieszaj twarożek, mascarpone, cukier i cukier waniliowy, aż wszystko się połączy.
4. Krok
Ciasto pieczemy w piekarniku przez 45 do 50 minut, lub do momentu, kiedy jest gotowe.
5. Krok
Pozwól ciastu całkowicie ostygnąć, posmaruj go nadzieniem i podawaj.