REKLAMA

Źródło: NoirChocolate from Getty Images

Ciasto marchewkowe z mascarpone i twarogiem

Ciasto marchewkowe z mascarpone i twarogiem to idealny wybór dla wszystkich, którzy lubią się rozpieszczać czymś smacznym i zdrowym.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Koszyk

  • 400 g mąka półgruboziarnista Dodano do
  • 200 g cukier kryształ Dodano do
  • 200 g marchewki Dodano do
  • 250 g masło Dodano do
  • 4 szt jajka Dodano do
  • 1 łyżeczka Cynamon Dodano do

Zawartość

  • 500 g twaróg Dodano do
  • 250 g mascarpone Dodano do
  • 150 g cukier puder Dodano do
  • 1 szt cukier waniliowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Zetrzyj marchew na tarce.

2. Krok

W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, marchew, masło, jajka i cynamon, dobrze mieszaj, aż masa będzie gładka.

3. Krok

W innej miseczce wymieszaj twarożek, mascarpone, cukier i cukier waniliowy, aż wszystko się połączy.

4. Krok

Ciasto pieczemy w piekarniku przez 45 do 50 minut, lub do momentu, kiedy jest gotowe.

5. Krok

Pozwól ciastu całkowicie ostygnąć, posmaruj go nadzieniem i podawaj.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy