REKLAMA

Ciasto makowe z gruszkami

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 70 g Zwykła mąka Dodano do
  • 100 g mąka orkiszowa Dodano do
  • 20 g białko Dodano do
  • 100 g cukier puder Dodano do
  • 50 g Mielony mak Dodano do
  • 130 ml Minerały Dodano do
  • 140 ml mleko migdałowe Dodano do
  • 85 ml oleje Dodano do
  • 1 proszek do pieczenia Dodano do
  • 2 Większe gruszki Dodano do
  • 100 g Czekolada i kilka kropli oleju Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W dużej misce wymieszaj suche składniki i dodaj mokre składniki, ciągle mieszając.

2. Krok

Połącz wszystko w jedno ciasto.

3. Krok

Połóż papier do pieczenia na dnie formy i ułóż na nim pokrojone gruszki.

4. Krok

Polej je masą makową i upiecz.

5. Krok

Po upieczeniu wyjąć ciasto, odczekać chwilę, a następnie odwrócić je na drugą stronę.

6. Krok

Po ostygnięciu skropić czekoladą i udekorować według uznania.

7. Krok

Piec przez około 35-40 minut w temperaturze 175st.

8. Krok

W połowie pieczenia przykryłam ciasto papierem do pieczenia.

9. Krok

Czas jest tylko wskazówką, musisz go śledzić samodzielnie.

10. Krok

Użyj szpikulca, aby sprawdzić, czy ciasto jest gotowe.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy