REKLAMA
Ciasto makowe z gruszkami
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 70 g Zwykła mąka
- 100 g mąka orkiszowa
- 20 g białko
- 100 g cukier puder
- 50 g Mielony mak
- 130 ml Minerały
- 140 ml mleko migdałowe
- 85 ml oleje
- 1 proszek do pieczenia
- 2 Większe gruszki
- 100 g Czekolada i kilka kropli oleju
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
W dużej misce wymieszaj suche składniki i dodaj mokre składniki, ciągle mieszając.
2. Krok
Połącz wszystko w jedno ciasto.
3. Krok
Połóż papier do pieczenia na dnie formy i ułóż na nim pokrojone gruszki.
4. Krok
Polej je masą makową i upiecz.
5. Krok
Po upieczeniu wyjąć ciasto, odczekać chwilę, a następnie odwrócić je na drugą stronę.
6. Krok
Po ostygnięciu skropić czekoladą i udekorować według uznania.
7. Krok
Piec przez około 35-40 minut w temperaturze 175st.
8. Krok
W połowie pieczenia przykryłam ciasto papierem do pieczenia.
9. Krok
Czas jest tylko wskazówką, musisz go śledzić samodzielnie.
10. Krok
Użyj szpikulca, aby sprawdzić, czy ciasto jest gotowe.