REKLAMA

Ciasto makowe z gruszkami

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 70 g Zwykła mąka Dodano do
  • 100 g mąka orkiszowa Dodano do
  • 20 g białko Dodano do
  • 100 g cukier puder Dodano do
  • 50 g Mielony mak Dodano do
  • 130 ml Minerały Dodano do
  • 140 ml mleko migdałowe Dodano do
  • 85 ml oleje Dodano do
  • 1 proszek do pieczenia Dodano do
  • 2 Większe gruszki Dodano do
  • 100 g Czekolada i kilka kropli oleju Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W dużej misce wymieszaj suche składniki i dodaj mokre składniki, ciągle mieszając.

2. Krok

Połącz wszystko w jedno ciasto.

3. Krok

Połóż papier do pieczenia na dnie formy i ułóż na nim pokrojone gruszki.

4. Krok

Polej je masą makową i upiecz.

5. Krok

Po upieczeniu wyjąć ciasto, odczekać chwilę, a następnie odwrócić je na drugą stronę.

6. Krok

Po ostygnięciu skropić czekoladą i udekorować według uznania.

7. Krok

Piec przez około 35-40 minut w temperaturze 175st.

8. Krok

W połowie pieczenia przykryłam ciasto papierem do pieczenia.

9. Krok

Czas jest tylko wskazówką, musisz go śledzić samodzielnie.

10. Krok

Użyj szpikulca, aby sprawdzić, czy ciasto jest gotowe.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2152 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Szybkie posiłki

2025 przepisy

Ciasta

378 przepisy