REKLAMA

Źródło: from_my_point_of_view from Getty Images

Ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym

Smaczne i proste ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym to doskonały wybór na rodzinny obiad lub kolację. Ten przepis jest prosty i szybki do przygotowania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ciasto francuskie

  • 500 g ciasto francuskie Dodano do

Nadzienie

  • 500 g mięso mielone Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt ząbek czosnku Dodano do
  • 1 łyżeczka mielona papryka Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • Sezam Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozwałkuj ciasto francuskie na płaskiej powierzchni.

2. Krok

Na patelni podsmaż cebulę do złotego koloru i dodaj ząbki czosnku.

3. Krok

Dodaj mielone mięso i smaż, aż będzie całkowicie ugotowane. Dodaj mieloną paprykę, mielony czarny pieprz i sól. Mieszaj i gotuj jeszcze kilka minut.

4. Krok

Często kroj i napełniacz.

5. Krok

Posmaruj to jajkiem i posyp sezamem.

6. Krok

Piecz w piekarniku przez około 25-30 minut, lub do momentu gdy ciasto stanie się złotobrązowe. Przed podaniem pozwól na chwilę ostygnąć.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Deser

1518 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy