REKLAMA

Źródło: from_my_point_of_view from Getty Images

Ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym

Smaczne i proste ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym to doskonały wybór na rodzinny obiad lub kolację. Ten przepis jest prosty i szybki do przygotowania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ciasto francuskie

  • 500 g ciasto francuskie Dodano do

Nadzienie

  • 500 g mięso mielone Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt ząbek czosnku Dodano do
  • 1 łyżeczka mielona papryka Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • Sezam Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozwałkuj ciasto francuskie na płaskiej powierzchni.

2. Krok

Na patelni podsmaż cebulę do złotego koloru i dodaj ząbki czosnku.

3. Krok

Dodaj mielone mięso i smaż, aż będzie całkowicie ugotowane. Dodaj mieloną paprykę, mielony czarny pieprz i sól. Mieszaj i gotuj jeszcze kilka minut.

4. Krok

Często kroj i napełniacz.

5. Krok

Posmaruj to jajkiem i posyp sezamem.

6. Krok

Piecz w piekarniku przez około 25-30 minut, lub do momentu gdy ciasto stanie się złotobrązowe. Przed podaniem pozwól na chwilę ostygnąć.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy