REKLAMA
Źródło: FB: Ciasta na każdą okazję
Ciasto Chatka Puchatka
REKLAMA
Składniki
porcje
10
Składniki na masę serową:
- 750 g twarogu
- 250 g masla
- 120 g cukru pudru
- 1 Łyżka kakao
- 1 Łyżka mleka w proszku
Polewa czekoladowa:
- 200 g czekolady mlecznej
- 6 łyżki Mleka
Dodatkowo:
- 36 Sztuka herbatników maślanych
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Zmiel twaróg za pomocą miksera.
2. Krok
Ubij masło na pianę.
3. Krok
Dodaj cukier puder i wymieszaj.
4. Krok
Następnie dodawać po łyżce twarogu i mieszać.
5. Krok
Podzielić masę na dwie części.
6. Krok
Dodaj mleko w proszku do jednej części i kakao w proszku do drugiej.
7. Krok
Użyj folii aluminiowej lub papieru do pieczenia, aby złożyć ciasto.
8. Krok
Rozłóż ją i ułóż herbatniki wzdłuż siebie w trzech rzędach po sześć sztuk.
9. Krok
Umieść herbatniki szerzej od siebie.
10. Krok
Posmaruj herbatniki mieszanką kakaową.
11. Krok
Ułóż kolejną warstwę herbatników na wierzchu i posmaruj białą masą.
12. Krok
Weź jedną i drugą stronę folii i pociągnij je razem, składając ciasto w trójkąt. Włóż ciasto do lodówki i pozostaw do zastygnięcia.