REKLAMA

Źródło: FB: Ciasta na każdą okazję

Ciasto Chatka Puchatka

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Składniki na masę serową:

  • 750 g twarogu Dodano do
  • 250 g masla Dodano do
  • 120 g cukru pudru Dodano do
  • 1 Łyżka kakao Dodano do
  • 1 Łyżka mleka w proszku Dodano do

Polewa czekoladowa:

  • 200 g czekolady mlecznej Dodano do
  • 6 łyżki Mleka Dodano do

Dodatkowo:

  • 36 Sztuka herbatników maślanych Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Zmiel twaróg za pomocą miksera.

2. Krok

Ubij masło na pianę.

3. Krok

Dodaj cukier puder i wymieszaj.

4. Krok

Następnie dodawać po łyżce twarogu i mieszać.

5. Krok

Podzielić masę na dwie części.

6. Krok

Dodaj mleko w proszku do jednej części i kakao w proszku do drugiej.

7. Krok

Użyj folii aluminiowej lub papieru do pieczenia, aby złożyć ciasto.

8. Krok

Rozłóż ją i ułóż herbatniki wzdłuż siebie w trzech rzędach po sześć sztuk.

9. Krok

Umieść herbatniki szerzej od siebie.

10. Krok

Posmaruj herbatniki mieszanką kakaową.

11. Krok

Ułóż kolejną warstwę herbatników na wierzchu i posmaruj białą masą.

12. Krok

Weź jedną i drugą stronę folii i pociągnij je razem, składając ciasto w trójkąt. Włóż ciasto do lodówki i pozostaw do zastygnięcia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy