REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/H12S2qPyXyEzt-84VKOx/57c8c08c79fc3f2764051446407b25.jpeg)
Ciasto brzoskwiniowe
Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
Składniki
- 180 g mąka zwykła specjalna
- 120 g cukier kryształ
- 100 g masło
- 2 jajko
- Szczypta prawdziwa wanilia
- 6 g Słowacki proszek do pieczenia
Na szczyt
- 5 Brzoskwinia
- 30 g cukier puder
- Szczypta Cynamon
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
Masło ubijamy z cukrem i wanilią. Dodajemy jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto nakładamy do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Owoce kroimy na plasterki i nakładamy na ciastko (im więcej, tym ciastko będzie smaczniejsze, soczyste). Posypujemy cukrem i pieczemy w temperaturze 180° przez około 50 minut.