REKLAMA
Ciasto brzoskwiniowe z czekoladą i kruszonką

Ciasto brzoskwiniowe z czekoladą i kruszonką

Proste ciasto na weekend. Owoce, czekolada i kruszonka.

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Koszyk

  • 4 kawałek jajko Dodano do
  • 120 g cukier brązowy Dodano do
  • 100 g jogurt biały Dodano do
  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 12 pakiety proszek do pieczenia Dodano do

Dodatkowe składniki

  • 12 kg Brzoskwinia Dodano do
  • 60 g Gorąca czekolada Dodano do

Bułka tarta

  • 60 g płatki owsiane Dodano do
  • 40 g Prażone migdały Dodano do
  • 20 g cukier brązowy Dodano do
  • 20 g zmiękczone masło Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Jajka ubijamy z cukrem na pianę. Ubijamy około 10 minut. Wbijamy biały jogurt. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy gładkie ciasto. Ciasto wlewamy na blachę natłuszczoną olejem i posypaną mąką. Brzoskwinie kroimy na mniejsze kawałki, a czekoladę siekamy na drobno. Na cieście rozkładamy brzoskwinie i posypujemy kawałkami czekolady.

2. Krok

W misce mieszamy składniki na kruszonkę i posypujemy nią wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy