REKLAMA
Ciasto brzoskwiniowe z czekoladą i kruszonką
Proste ciasto na weekend. Owoce, czekolada i kruszonka.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
Koszyk
- 4 kawałek jajko
- 120 g cukier brązowy
- 100 g jogurt biały
- 200 g mąka zwykła specjalna
- 1⁄2 pakiety proszek do pieczenia
Dodatkowe składniki
- 1⁄2 kg Brzoskwinia
- 60 g Gorąca czekolada
Bułka tarta
- 60 g płatki owsiane
- 40 g Prażone migdały
- 20 g cukier brązowy
- 20 g zmiękczone masło
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Jajka ubijamy z cukrem na pianę. Ubijamy około 10 minut. Wbijamy biały jogurt. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy gładkie ciasto. Ciasto wlewamy na blachę natłuszczoną olejem i posypaną mąką. Brzoskwinie kroimy na mniejsze kawałki, a czekoladę siekamy na drobno. Na cieście rozkładamy brzoskwinie i posypujemy kawałkami czekolady.
2. Krok
W misce mieszamy składniki na kruszonkę i posypujemy nią wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.