REKLAMA

Ciasto ananasowe z kremem budyniowym

Przepis na pyszne, soczyste ciasto ananasowe z kremem budyniowym.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Ciasto:

  • 200 g Mąka Dodano do
  • 100 g Cukier Dodano do
  • 100 g Masło Dodano do
  • 1 kawałek jajko Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do

Pudding:

  • 1 opakowanie Budyń waniliowy Dodano do
  • 250 ml Mleko Dodano do
  • 2 łyżeczka Cukier Dodano do

Inne:

  • ananas Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj ciasto. Wymieszaj mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj masło i jajko. Wymieszaj mieszaninę i wyrób ciasto.

2. Krok

Umieść ciasto na dnie i bokach formy do pieczenia.

3. Krok

W rondelku przygotuj budyń waniliowy z mlekiem i 2 łyżkami cukru zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jeszcze gorący budyń wylać na ciasto.

4. Krok

Na wierzchu puddingu ułożyć pokrojonego w trójkąty ananasa.

5. Krok

Piec ananasowe ciasto budyniowe w rozgrzanym piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 200°C.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy