REKLAMA
Ciasto ananasowe z kremem budyniowym
Przepis na pyszne, soczyste ciasto ananasowe z kremem budyniowym.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
Ciasto:
- 200 g Mąka
- 100 g Cukier
- 100 g Masło
- 1 kawałek jajko
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
Pudding:
- 1 opakowanie Budyń waniliowy
- 250 ml Mleko
- 2 łyżeczka Cukier
Inne:
- ananas
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Najpierw przygotuj ciasto. Wymieszaj mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj masło i jajko. Wymieszaj mieszaninę i wyrób ciasto.
2. Krok
Umieść ciasto na dnie i bokach formy do pieczenia.
3. Krok
W rondelku przygotuj budyń waniliowy z mlekiem i 2 łyżkami cukru zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jeszcze gorący budyń wylać na ciasto.
4. Krok
Na wierzchu puddingu ułożyć pokrojonego w trójkąty ananasa.
5. Krok
Piec ananasowe ciasto budyniowe w rozgrzanym piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 200°C.