REKLAMA

Ciasteczka piernikowe

Najlepszy przepis na pierniki, jaki kiedykolwiek wypróbowałam.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 65 dkg Zwykła mąka Dodano do
  • 25 dkg Cukier puder Dodano do
  • 15 dkg Palmarina Dodano do
  • 15 dkg Płynny miód Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • 2 żółtko Dodano do
  • 5 łyżka stołowa Mleko Dodano do
  • 2 Łyżka proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 Przyprawy do piernika Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, które wymieniłem w przepisie. Powinniśmy mieć wyciągniętą palmarinę, aby dobrze z nią współpracować.

2. Krok

W ten sposób powstanie piękne ciasto, które zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki do następnego dnia.

3. Krok

Następnego dnia wyjąć ciasto i rozwałkować. Pokrój ciasto na różne kształty.

4. Krok

Umieść je na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 7 minut, aby zapobiec przypaleniu.

5. Krok

Po ostygnięciu udekorować według własnego uznania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy