REKLAMA
Ciasteczka piernikowe
Najlepszy przepis na pierniki, jaki kiedykolwiek wypróbowałam.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 65 dkg Zwykła mąka
- 25 dkg Cukier puder
- 15 dkg Palmarina
- 15 dkg Płynny miód
- 2 jajko
- 2 żółtko
- 5 łyżka stołowa Mleko
- 2 Łyżka proszek do pieczenia
- 1 Przyprawy do piernika
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, które wymieniłem w przepisie. Powinniśmy mieć wyciągniętą palmarinę, aby dobrze z nią współpracować.
2. Krok
W ten sposób powstanie piękne ciasto, które zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki do następnego dnia.
3. Krok
Następnego dnia wyjąć ciasto i rozwałkować. Pokrój ciasto na różne kształty.
4. Krok
Umieść je na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 7 minut, aby zapobiec przypaleniu.
5. Krok
Po ostygnięciu udekorować według własnego uznania.