REKLAMA

Chruściki

REKLAMA

Składniki

porcje
40
  • 300 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 250 g twaróg Dodano do
  • 3 kawałek jajko Dodano do
  • 60 g roztopione masło Dodano do
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do
  • 2 łyżki Rum Dodano do
  • 1 łyżka stołowa cukier Dodano do
  • Szczypta Sól Dodano do
  • Olej roślinny Dodano do
  • cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.

Wszystko razem mieszamy w dużej misce (poza olejem i cukrem pudrem). Powstaje elastyczne, jednolite i gładkie ciasto. Rozwałkowujemy je na oprószonej mąką desce do grubości 4 - 5 mm i za pomocą noża do ciasta lub noża wycinamy typowy kształt dla pączków. Każdy kawałek nacinamy w środku. Smażymy je na patelni w rozgrzanym oleju z obu stron. Gdy tylko zaczną nabierać złotego koloru, przenosimy pączki na tackę wyłożoną papierowymi ręcznikami, które wchłoną nadmiar tłuszczu. Jeszcze ciepłe pączki posypujemy cukrem pudrem. Proste drożdżowe pączki karnawałowe są gotowe. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy