REKLAMA

Źródło: Pixabay

Chrupiący chleb bezglutenowy

Przepis na chrupiący chleb bezglutenowy.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 1 łyżki Sole Dodano do
  • 1 łyżeczka drożdże Dodano do
  • 1 łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 łyżki Miód Dodano do
  • 1 łyżki Ocet jabłkowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

W misce wymieszaj mąkę bezglutenową, sól i drożdże. Dodaj miód i olej.

2. Krok

Powoli dodawaj letnią wodę i mieszaj wszystko razem, aż uzyskasz lepkie ciasto.

3. Krok

Przykryj ciasto ręcznikiem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 2 godziny, aż podwoi swoją objętość.

4. Krok

Rozgrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza. Wymieszaj ciasto łyżką, a następnie umieść je w natłuszczonym naczyniu do pieczenia.

5. Krok

Piec chleb w rozgrzanym piekarniku przez około 40-45 minut, aż będzie chrupiący i złotobrązowy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy