REKLAMA
Źródło: Pixabay
Chrupiący chleb bezglutenowy
Przepis na chrupiący chleb bezglutenowy.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 1 łyżki Sole
- 1 łyżeczka drożdże
- 1 łyżki Oliwa z oliwek
- 1 łyżki Miód
- 1 łyżki Ocet jabłkowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
150 min.
1. Krok
W misce wymieszaj mąkę bezglutenową, sól i drożdże. Dodaj miód i olej.
2. Krok
Powoli dodawaj letnią wodę i mieszaj wszystko razem, aż uzyskasz lepkie ciasto.
3. Krok
Przykryj ciasto ręcznikiem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 2 godziny, aż podwoi swoją objętość.
4. Krok
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza. Wymieszaj ciasto łyżką, a następnie umieść je w natłuszczonym naczyniu do pieczenia.
5. Krok
Piec chleb w rozgrzanym piekarniku przez około 40-45 minut, aż będzie chrupiący i złotobrązowy.