REKLAMA

Źródło: Joshua Resnick from Canva

Chrupiąca Cebula

Chrupiąca cebula to pyszna przekąska lub dodatek, który dodaje chrupkości i szczyptę smaku do każdego dania. Choć może wydawać się to trudne zadanie, ten prosty i szybki przepis przekona Cię inaczej.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 duże cebule Dodano do
  • 100 gramy Mąka Dodano do
  • 1 litr Olej do smażenia Dodano do
  • 1 szczypta Narzędzia Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Pokroić cebulę na cienkie plasterki.

2. Krok

Zanurz cienkie plasterki cebuli w mące.

3. Krok

Podgrzewać olej na patelni.

4. Krok

Smażyć plasterki cebuli na gorącym oleju, aż staną się chrupiące.

5. Krok

Odsączyć cebule na ręczniku papierowym.

6. Krok

Posypać smażoną cebulę odrobiną soli.

7. Krok

Podawaj na ciepło jako przekąskę lub użyj jako dodatek do swoich ulubionych dań.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy