REKLAMA

Źródło: MSPhotographic from Getty Images

Chleb kukurydziany

Pyszny i nieco słodkawy chleb kukurydziany, który pokochasz nie tylko za jego smak, ale również za jego prostotę.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 200 g mąka kukurydziana Dodano do
  • 300 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka cukier Dodano do
  • 7 g Suche drożdże Dodano do
  • 450 ml Ciepła woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

W misce wymieszaj obie mąki, sól, cukier i drożdże.

2. Krok

Stopniowo dodawaj ciepłą wodę i mieszaj, aż uzyskasz gładkie ciasto.

3. Krok

Przełóż ciasto do natłuszczonej formy do pieczenia i pozostaw do wyrośnięcia około półtorej godziny.

4. Krok

Rozgrzej piekarnik do 200°C i piecz chleb przez około 40 minut.

5. Krok

Przed podaniem pozwól chleb całkowicie ostygnąć.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy