REKLAMA

Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu to wspaniała przekąska, która idealnie nadaje się na imprezy, szybkie przekąski lub jako dodatek do sałatek. Jarmuż jest bogaty witaminy i minerały.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 duży główka jarmużu Dodano do
  • 1 Łyżka oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 łyżeczka soli morskiej Dodano do
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku Dodano do
  • 12 łyżeczki papryki w proszku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Przepłucz jarmuż pod bieżącą wodą i wyciągnij z niego twarde części łodyg.

2. Krok

Posiekaj jarmuż na mniejsze kawałki.

3. Krok

W misce oliwę z oliwek, sól morską, cytrynę, czosnek i paprykę.

4. Krok

Wymieszaj kawałki olejowej, aż wszystkie będą równomiernie pokryte.

5. Krok

Przed-włóż jarmuż na blachę wyłożoną papierem pergaminowym.

6. Krok

Włóż jarmuż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez około 10-15 minut, aż będą one chrupiące.

7. Krok

Wyjmij jarmuż z piekarnika i odstaw do wystygnięcia na kilka minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy