REKLAMA
Chipsy z jarmużu
Chipsy z jarmużu to wspaniała przekąska, która idealnie nadaje się na imprezy, szybkie przekąski lub jako dodatek do sałatek. Jarmuż jest bogaty witaminy i minerały.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 duży główka jarmużu
- 1 Łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 1 łyżeczka czosnku w proszku
- 1⁄2 łyżeczki papryki w proszku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Przepłucz jarmuż pod bieżącą wodą i wyciągnij z niego twarde części łodyg.
2. Krok
Posiekaj jarmuż na mniejsze kawałki.
3. Krok
W misce oliwę z oliwek, sól morską, cytrynę, czosnek i paprykę.
4. Krok
Wymieszaj kawałki olejowej, aż wszystkie będą równomiernie pokryte.
5. Krok
Przed-włóż jarmuż na blachę wyłożoną papierem pergaminowym.
6. Krok
Włóż jarmuż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez około 10-15 minut, aż będą one chrupiące.
7. Krok
Wyjmij jarmuż z piekarnika i odstaw do wystygnięcia na kilka minut.