REKLAMA
Chili sin carne

Chili sin carne

Jak zrobić klasyczne chili con carne według tego prostego przepisu!

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 900 g Mielona wołowina Dodano do
  • 270 g czerwona papryka Dodano do
  • 2 Papryczki chili Dodano do
  • 400 g pomidor Dodano do
  • 400 g Czerwona fasola w puszce Dodano do
  • 300 g Cebula dymka Dodano do
  • 600 ml bulion wołowy Dodano do
  • 2 łyżeczka czosnek w proszku Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Słodka wędzona papryka Dodano do
  • 1 łyżeczka kruszony kminek Dodano do
  • 1 łyżka stołowa cukier Dodano do
  • 1 łyżeczka Mielona papryczka chili Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
  • 2 łyżeczka suszone oregano Dodano do
  • 2 łyżka stołowa olej roślinny Dodano do
  • 1 łyżka stołowa sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzać olej i smażyć posiekaną cebulę przez 3 minuty. Następnie dodać posiekaną czerwoną paprykę i smażyć przez kolejne 3 minuty. Dodać posiekaną papryczkę chili i smażyć przez 1 minutę. Dodać wszystkie przyprawy i zioła, wymieszać i smażyć przez 2 minuty.

Chili sin carne - etap przygotowania 1

Źródło: Youtube

2. Krok

Dodaj mieloną wołowinę i dobrze wymieszaj. Gotować przez 5 minut. Następnie dodać posiekane pomidory i bulion wołowy. Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem przez 25 minut.

Chili sin carne - etap przygotowania 1

Źródło: Youtube

3. Krok

Dodaj czerwoną fasolę i ponownie doprowadź do wrzenia. Gotować przez 10 minut. Podawać i smacznego!

Chili sin carne - etap przygotowania 1

Źródło: Youtube

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy