REKLAMA
Chili sin carne
Jak zrobić klasyczne chili con carne według tego prostego przepisu!
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 900 g Mielona wołowina
- 270 g czerwona papryka
- 2 Papryczki chili
- 400 g pomidor
- 400 g Czerwona fasola w puszce
- 300 g Cebula dymka
- 600 ml bulion wołowy
- 2 łyżeczka czosnek w proszku
- 1 łyżka stołowa Słodka wędzona papryka
- 1 łyżeczka kruszony kminek
- 1 łyżka stołowa cukier
- 1 łyżeczka Mielona papryczka chili
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
- 2 łyżeczka suszone oregano
- 2 łyżka stołowa olej roślinny
- 1 łyżka stołowa sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzać olej i smażyć posiekaną cebulę przez 3 minuty. Następnie dodać posiekaną czerwoną paprykę i smażyć przez kolejne 3 minuty. Dodać posiekaną papryczkę chili i smażyć przez 1 minutę. Dodać wszystkie przyprawy i zioła, wymieszać i smażyć przez 2 minuty.
Źródło: Youtube
2. Krok
Dodaj mieloną wołowinę i dobrze wymieszaj. Gotować przez 5 minut. Następnie dodać posiekane pomidory i bulion wołowy. Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem przez 25 minut.
Źródło: Youtube
3. Krok
Dodaj czerwoną fasolę i ponownie doprowadź do wrzenia. Gotować przez 10 minut. Podawać i smacznego!
Źródło: Youtube