REKLAMA

Cake pops

Pomysł na dziecięcą imprezę

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • 4 jajko Dodano do
  • 4 łyżka stołowa cukier kryształ Dodano do
  • 2 łyżka stołowa mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 2 łyżka stołowa kakao Dodano do
  • 12 pakiety proszek do pieczenia Dodano do
  • 4 łyżka stołowa dżem morelowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.

Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka i znów ubijamy. W osobnej misce mieszamy kakao, mąkę i proszek do pieczenia, a następnie ostrożnie dodajemy do pierwszej mieszanki. Wykładamy na blaszkę z papierem i pieczemy przez 25 minut w 180°C. Po upieczeniu biszkoptu, pozostawiamy go do ostygnięcia. Następnie kruszymy go na drobno w misce i dodajemy dżem. Ugniatamy ręcznie i formujemy kulki, które zostawiamy na papierze. Przygotowujemy szpikulce, mocząc najpierw koniec szpikulca w czekoladzie, a następnie nadziewamy kulkę. Kulkę moczymy w czekoladzie lub dowolnie dekorujemy i pozostawiamy do zastygnięcia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy