REKLAMA
Cake pops
Pomysł na dziecięcą imprezę
REKLAMA
Składniki
porcje
20
- 4 jajko
- 4 łyżka stołowa cukier kryształ
- 2 łyżka stołowa mąka zwykła specjalna
- 2 łyżka stołowa kakao
- 1⁄2 pakiety proszek do pieczenia
- 4 łyżka stołowa dżem morelowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka i znów ubijamy. W osobnej misce mieszamy kakao, mąkę i proszek do pieczenia, a następnie ostrożnie dodajemy do pierwszej mieszanki. Wykładamy na blaszkę z papierem i pieczemy przez 25 minut w 180°C. Po upieczeniu biszkoptu, pozostawiamy go do ostygnięcia. Następnie kruszymy go na drobno w misce i dodajemy dżem. Ugniatamy ręcznie i formujemy kulki, które zostawiamy na papierze. Przygotowujemy szpikulce, mocząc najpierw koniec szpikulca w czekoladzie, a następnie nadziewamy kulkę. Kulkę moczymy w czekoladzie lub dowolnie dekorujemy i pozostawiamy do zastygnięcia.