:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/-n2wfzJureGE-cPiyL4x/f55f91d667f84dbe50f5087cb64586.jpeg)
Cake pops na halloween
Przedstawiamy przepis na halloweenowe cake pops z ciasta czekoladowego z różnymi pomysłami na dekorację. Pokruszone ciasto jest mieszane z kremem maślanym i nabijane na patyczki, a następnie pokrywane lukrem z cukierków. Dekoracja jest bardzo pomysłowa.
Składniki
Ciasto na ciasto
- 125 gr mąka razowa
- 60 gr kakao
- 1⁄2 łyżka proszek do pieczenia
- 1⁄2 Soda oczyszczona
- 120 gr masło
- 70 gr cukier
- 1 łyżka esencja waniliowa
- 120 ml mleko
- szczypta soli
- 1 jajko
Krem czekoladowy
- 180 gr cukier puder
- 6 Tablespoon kakao
- 3 Tablespoon masło
- 21⁄2 Tablespoon mleko
- 1⁄4 Tablespoon esencja waniliowa
Wystrój
- Candy Melts w kolorze czarnym i białym (podobne do couverture)
- Lukier plastyczny w kolorze czerwonym, zielonym i pomarańczowym
- Mini Smarties
- Posypka cukrowa w kolorze pomarańczowo-czarnym
- Posypka cukrowa w kolorze pomarańczowo-czarnym
- 30 Szaszłyki Cake Pop
- 30 Szaszłyki Cake Pop
Najnowsze ulotki
Procedura
Wymieszaj składniki na ciasto i przelej je do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/-n2wfzJureGE-cPiyL4x/861a1a87b9fc04aaaaa2cd24a31ec8.png)
Źródło: Youtube
Piec ciasto czekoladowe w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut i pozostawić do ostygnięcia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/-n2wfzJureGE-cPiyL4x/f15ad1fff542245de9edf5902be842.png)
Źródło: Youtube
Wymieszaj składniki na krem maślany i dobrze ubij.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/-n2wfzJureGE-cPiyL4x/43d4afe8b1a2b96d781638be807c80.png)
Źródło: Youtube
Pokruszyć ciasto i wymieszać z kremem maślanym i lekko wymieszać. Przypomina to ciasto na ciasteczka.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/-n2wfzJureGE-cPiyL4x/788a48e9e08f1c2fdfb3798a0e476f.png)
Źródło: Youtube
Uformuj z ciasta kulki i umieść je na patyczkach do cake popów. Pozostawić do lekkiego ostygnięcia. Wcześniej zanurz patyczki w odrobinie Candy Melt, aby pomóc im przykleić się do cake pops.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/-n2wfzJureGE-cPiyL4x/f228abf8bc92aec288e401637d3229.png)
Źródło: Youtube
Rozpuść biały cukierek Candy Melt w kuchence mikrofalowej i zanurz w nim Cake Pop, udekoruj oczkami Smarties. Pozostaw do ostygnięcia na podstawce. Użyj lukru, aby imitować białe pajęczyny.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/-n2wfzJureGE-cPiyL4x/c96c8774842006d1759b85d11872be.png)
Źródło: Youtube
Rozpuść czarny Candy Melt i zanurz w nim Cake Pop, a następnie obtocz go w pomarańczowo-czarnej posypce cukrowej i pozostaw do wyschnięcia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/-n2wfzJureGE-cPiyL4x/fcd350436cb392b6b6e3140e5f4090.png)
Źródło: Youtube
Udekoruj czarne cake popsy trójkolorowym lukrem i posmaruj zielonym lukrem płaski wierzch jak czyściec. Pozostawić do wyschnięcia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/-n2wfzJureGE-cPiyL4x/decbfe5ccbccc5b4ca743f9300fce7.png)
Źródło: Youtube
Możesz też udekorować czarne ciastka na Halloween białym lukrem jak pajęczyną. Wyobraźnia podczas dekorowania wypieków na Halloween nie ma granic.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/-n2wfzJureGE-cPiyL4x/77acaf172c5e6dcbbfc25891a2f98b.png)
Źródło: Youtube