REKLAMA

Źródło: jatrax from Getty Images

Buraczki w słoiki

Prosty przepis na buraczki w słoiki, które są doskonałym dodatkiem do potraw mięsnych. Są zdrowe, smaczne i łatwe do przygotowania.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 1 kg buraki Dodano do
  • 12 Okulary cukier Dodano do
  • 12 Okulary ocet Dodano do
  • 1 Okulary woda Dodano do
  • 1 łyżeczki sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Umyj buraki i ugotuj je w osolonej wodzie aż do miękkości.

2. Krok

Ostudź buraki, obierz je i pokrój w cienkie plastry.

3. Krok

W garnku zagotuj 1 szklankę wody z 1/2 szklanki cukru, dodaj 1/2 szklanki octu i 1 łyżeczkę soli.

4. Krok

Dodaj pokrojone buraki do garnka, wymieszaj i gotuj przez 5 minut.

5. Krok

Gorące buraki przełóż do słoików, zalej je zalewą i dokręć pokrywki.

6. Krok

Pasteryzuj słoiki w garnku z gorącą wodą przez 20 minut.

7. Krok

Po pasteryzacji ostudź słoiki i przechowuj je w chłodnym miejscu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy