REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/6kVvl09kkFikVVrX6C7X/632ee6ca1b2532257604f4cd9fbd86.jpeg)
Bułki do hamburgerów
REKLAMA
Składniki
porcje
6
Składniki
- 150 ml letnie mleko
- 100 ml letnia woda
- 2 łyżka stołowa Miód
- 1 kostka drożdże
- 500 g mąka zwykła specjalna
- 40 ml masło
- 2 jajko
- 11⁄2 łyżeczka sól
Na górze
- 1 jajko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Zrób zaczyn z mleka, wody, miodu i drożdży.
2. Krok
Przesiej mąkę, dodaj sól, masło, jajka i drożdże.
3. Krok
Przygotuj ciasto - jeśli jest bardzo klejące, dodaj trochę mąki.
4. Krok
Pozwól wyrosnąć około 40-50 minut.
5. Krok
Przełóż na deskę, uformuj z niego ponownie duży bochenek i pozwól mu ponownie kisnąć.
6. Krok
Podziel ciasto na 6-8 części, uformuj bułki i przełóż je na blachę.
7. Krok
Delikatnie przemyj wodą i pozostaw do kiszenia około 25-30 minut.
8. Krok
Następnie posmaruj jajkiem, poczekaj około 5 minut i ponownie posmaruj jajkiem.
9. Krok
Posyp sezamem i piecz.
10. Krok
Piec około 20-25 minut przy 180st.