REKLAMA

Bułki do hamburgerów

REKLAMA

Składniki

porcje
6

Składniki

  • 150 ml letnie mleko Dodano do
  • 100 ml letnia woda Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Miód Dodano do
  • 1 kostka drożdże Dodano do
  • 500 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 40 ml masło Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • 112 łyżeczka sól Dodano do

Na górze

  • 1 jajko Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Zrób zaczyn z mleka, wody, miodu i drożdży.

2. Krok

Przesiej mąkę, dodaj sól, masło, jajka i drożdże.

3. Krok

Przygotuj ciasto - jeśli jest bardzo klejące, dodaj trochę mąki.

4. Krok

Pozwól wyrosnąć około 40-50 minut.

5. Krok

Przełóż na deskę, uformuj z niego ponownie duży bochenek i pozwól mu ponownie kisnąć.

6. Krok

Podziel ciasto na 6-8 części, uformuj bułki i przełóż je na blachę.

7. Krok

Delikatnie przemyj wodą i pozostaw do kiszenia około 25-30 minut.

8. Krok

Następnie posmaruj jajkiem, poczekaj około 5 minut i ponownie posmaruj jajkiem.

9. Krok

Posyp sezamem i piecz.

10. Krok

Piec około 20-25 minut przy 180st.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy