REKLAMA
Źródło: pixabay
Bulion wołowy
Tradycyjna zupa na niedzielny obiad.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Narzędzia
- 1 Kość szczytowa
- 300 g wołowina
- 200 g Wołowina żebro
- 3 szt marchewki
- 2 szt Pietruszka
- 1⁄2 szt seler
- 1 kalarepa
- 1 kalafior
- 6 szt Brukselka
- 1 pomidor
- 3 Łodygi Liście
- 3 ziarna pimiento
- 8 ziarna pieprz czarny mielony
- sól
Makaron
- makaron
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
180 min.
1. Krok
Weźmy duży garnek do zupy.
2. Krok
Oczyścimy wszystkie rodzaje warzyw i pokroimy je na mniejsze kawałki. Wrzucamy je do garnka.
3. Krok
Dodajemy umyte mięso, przyprawy i sól.
4. Krok
Gotujemy na małym ogniu. Zupa nie powinna wrzeć. Musimy usuwać białą pianę z zupy. Gotujemy dopóki mięso nie jest całkowicie miękkie.
5. Krok
Przecedzamy gotowany rosół, a następnie dodajemy do niego ugotowane warzywa i mięso. Dodajemy również ugotowane makaron zgodnie z instrukcją.