REKLAMA

Źródło: pixabay

Bulion wołowy

Tradycyjna zupa na niedzielny obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Narzędzia

  • 1 Kość szczytowa Dodano do
  • 300 g wołowina Dodano do
  • 200 g Wołowina żebro Dodano do
  • 3 szt marchewki Dodano do
  • 2 szt Pietruszka Dodano do
  • 12 szt seler Dodano do
  • 1 kalarepa Dodano do
  • 1 kalafior Dodano do
  • 6 szt Brukselka Dodano do
  • 1 pomidor Dodano do
  • 3 Łodygi Liście Dodano do
  • 3 ziarna pimiento Dodano do
  • 8 ziarna pieprz czarny mielony Dodano do
  • sól Dodano do

Makaron

  • makaron Dodano do
REKLAMA

Procedura

180 min.
1. Krok

Weźmy duży garnek do zupy.

2. Krok

Oczyścimy wszystkie rodzaje warzyw i pokroimy je na mniejsze kawałki. Wrzucamy je do garnka.

3. Krok

Dodajemy umyte mięso, przyprawy i sól.

4. Krok

Gotujemy na małym ogniu. Zupa nie powinna wrzeć. Musimy usuwać białą pianę z zupy. Gotujemy dopóki mięso nie jest całkowicie miękkie.

5. Krok

Przecedzamy gotowany rosół, a następnie dodajemy do niego ugotowane warzywa i mięso. Dodajemy również ugotowane makaron zgodnie z instrukcją.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy