REKLAMA
Źródło: Pixabay: eatde
Bublanina z jogurtem
Smaczny i prosty przepis na owocowy bublaninę z jogurtem, który nadaje ciastu wyjątkową delikatność.
REKLAMA
Składniki
porcje
15
- 200 g mąka samozbrylająca
- 100 g cukier
- 1 szt jajko
- 200 ml jogurt
- 1 szt Proszek do pieczenia
- Wiśnie
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ciasto przygotowujemy, mieszając wszystkie składniki razem. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, jajka i jogurt i wszystko dobrze mieszamy.
2. Krok
Ciasto przelewamy do natłuszczonej i posypanej mąką formy. Na cieście rozkładamy wydrylowane czereśnie.
3. Krok
Bublaninę pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 40 minut. Po upieczeniu pozostawiamy ją na chwilę do ostygnięcia, a następnie posypujemy cukrem pudrem.