REKLAMA

Bublanina bez mleka

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 150 g Startych jabłek Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 20 g Cukier kokosowy Dodano do
  • 50 g rozpuszczonego masła Dodano do
  • 30 g Kwaśna śmietana Dodano do
  • 12 pakiet Proszek do pieczenia Dodano do
  • 75 g mąki pszennej Dodano do
  • Cynamon Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Zetrzyjemy jabłka, posypujemy cynamonem, mieszamy i odstawiamy na bok.

2. Krok

Ubijemy jajka z cukrem, stopniowo dodajemy śmietanę, mąkę, proszek do pieczenia i roztopione masło. Dokładnie mieszamy.

3. Krok

Na koniec ręcznie wymieszamy jabłka.

4. Krok

Ciasto wlewamy do silikonowej formy. Możesz również użyć formy na muffinki, bułeczki...

5. Krok

Wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika i pieczemy na 180/20-30 minut. Test drewnianym patyczkiem.

6. Krok

Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy