REKLAMA
Bublanina bez mleka
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 150 g Startych jabłek
- 2 jajka
- 20 g Cukier kokosowy
- 50 g rozpuszczonego masła
- 30 g Kwaśna śmietana
- 1⁄2 pakiet Proszek do pieczenia
- 75 g mąki pszennej
- Cynamon
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Zetrzyjemy jabłka, posypujemy cynamonem, mieszamy i odstawiamy na bok.
2. Krok
Ubijemy jajka z cukrem, stopniowo dodajemy śmietanę, mąkę, proszek do pieczenia i roztopione masło. Dokładnie mieszamy.
3. Krok
Na koniec ręcznie wymieszamy jabłka.
4. Krok
Ciasto wlewamy do silikonowej formy. Możesz również użyć formy na muffinki, bułeczki...
5. Krok
Wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika i pieczemy na 180/20-30 minut. Test drewnianym patyczkiem.
6. Krok
Smacznego!