REKLAMA
Bruschetta z pomidorami
Przepis na bruschettę z pomidorami i mozzarellą. To typowa włoska przystawka.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szt bagietki
- 4 szt pomidory
- 1 szt mozzarella
- 1 goździk czosnku
- oliwa z oliwek
- Sól
- świeża bazylia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Bagietkę kroimy na plastry o grubości około 1 cm i grillujemy je na grillu lub pieczemy w piekarniku, aby miały piękny złotobrązowy kolor.
2. Krok
Pomidory i mozzarellę kroimy w kostkę i mieszamy w misce. Dodajemy sól do smaku i trochę oliwy z oliwek.
3. Krok
Posmaruj upieczone kawałki bagietki czosnkiem, a następnie nałóż na nie mieszankę pomidorów i mozzarelli.
4. Krok
Na koniec posypujemy bagietkę posiekaną bazylią i skrapiamy jeszcze odrobiną oliwy z oliwek.