REKLAMA
Brownie z truskawkami
Jest naprawdę wspaniały, soczysty... pełen truskawek.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 150 g biała belgijska czekolada
- 130 g masło
- 2 Jajka domowe
- 1 łyżeczka pasta waniliowa
- 60 g Cukru kokosowego
- 70 g Gładka mąka orkiszowa
- 100 g Truskawki - mix i małe kawałki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Jajka ubijamy z cukrem i wanilią. Oddzielnie, w kąpieli wodnej, topimy masło z czekoladą. Do jajek stopniowo dodajemy mieszaninę, którą odstawiliśmy z kąpieli wodnej i mix truskawkowy. Na koniec wsypujemy mąkę i pokrojone truskawki, delikatnie mieszamy.
2. Krok
Natryskaj blachę olejem do pieczenia i wlej całą mieszankę do przygotowanej blachy. Włóż ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30-35 minut.
3. Krok
Jest świetny, jedwabisty i doskonale truskawkowy.
4. Krok
Smacznego ❤️