REKLAMA

Źródło: Canva

Blok czekoladowy

Pyszny i bardzo prosty przepis, które robiły jeszcze nasze babcie.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 250 g masło Dodano do
  • 1 szkło cukier kryształ Dodano do
  • 3 łyżki kakao Dodano do
  • 400 g mleka w proszku Dodano do
  • 150 g maślanych herbatników Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.

W garnku umieść masło, cukier, kakao oraz wodę – całość zagotuj ciągle mieszając. Do lekko zagotowanej masy dorzuć mleko w proszku i dobrze wymieszaj. Na koniec dorzuć pokruszone herbatniki i przełóż całość do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy do lodówki w celu schłodzenia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy