REKLAMA

Źródło: Pexels

Bitki w sosie własnym

Prosty przepis na obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 kawałki mięsa wołowego ok 200g każdy Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Mięso wołowe należy oprószyć solą i pieprzem z obu stron.

2. Krok

W dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.

3. Krok

Dodaj cebulę i czosnek i smaż przez kilka minut, aż cebula zmięknie.

4. Krok

Dodaj mięso wołowe i smaż je przez kilka minut z każdej strony, aż się zarumieni.

5. Krok

Wlej ocet balsamiczny i bulion i zmniejsz ogień do małego.

6. Krok

Doprowadź do wrzenia i pozwól na gotowanie przez ok. 20-25 minut, aż mięso będzie miękkie.

7. Krok

Posyp natką pietruszki i podawaj z ulubionymi dodatkami, takimi jak kasza, ryż lub ziemniaki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy