REKLAMA
Źródło: Pexels
Bitki w sosie własnym
Prosty przepis na obiad.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 kawałki mięsa wołowego ok 200g każdy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Mięso wołowe należy oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
2. Krok
W dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.
3. Krok
Dodaj cebulę i czosnek i smaż przez kilka minut, aż cebula zmięknie.
4. Krok
Dodaj mięso wołowe i smaż je przez kilka minut z każdej strony, aż się zarumieni.
5. Krok
Wlej ocet balsamiczny i bulion i zmniejsz ogień do małego.
6. Krok
Doprowadź do wrzenia i pozwól na gotowanie przez ok. 20-25 minut, aż mięso będzie miękkie.
7. Krok
Posyp natką pietruszki i podawaj z ulubionymi dodatkami, takimi jak kasza, ryż lub ziemniaki.