REKLAMA

Źródło: Pexels

Bitki w sosie własnym

Prosty przepis na obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 kawałki mięsa wołowego ok 200g każdy Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Mięso wołowe należy oprószyć solą i pieprzem z obu stron.

2. Krok

W dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.

3. Krok

Dodaj cebulę i czosnek i smaż przez kilka minut, aż cebula zmięknie.

4. Krok

Dodaj mięso wołowe i smaż je przez kilka minut z każdej strony, aż się zarumieni.

5. Krok

Wlej ocet balsamiczny i bulion i zmniejsz ogień do małego.

6. Krok

Doprowadź do wrzenia i pozwól na gotowanie przez ok. 20-25 minut, aż mięso będzie miękkie.

7. Krok

Posyp natką pietruszki i podawaj z ulubionymi dodatkami, takimi jak kasza, ryż lub ziemniaki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy