REKLAMA

Źródło: 500 from Getty Images

Biszkopty z 10 jaj

Klasyczny biszkopt, idealny do różnego rodzaju ciast i tortów.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 10 szt jajka Dodano do
  • 200 g Cukier kryształowy Dodano do
  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 szt Proszek do pieczenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj formę do ciasta.

2. Krok

Oddziel żółtka od białek.

3. Krok

Ubij żółtka z cukrem do piany.

4. Krok

Ubij białko na sztywną pianę.

5. Krok

Do żółtkowej pianki dodaj powoli białkowy śnieg, a następnie powoli dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

6. Krok

Wylej mieszankę do przygotowanej formy i włóż do piekarnika na 30-40 minut.

7. Krok

Po upieczeniu pozwól biszkoptowi ostygnąć, a potem możesz go użyć do przygotowania swojego ulubionego tortu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy