REKLAMA
Źródło: 500 from Getty Images
Biszkopty z 10 jaj
Klasyczny biszkopt, idealny do różnego rodzaju ciast i tortów.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 10 szt jajka
- 200 g Cukier kryształowy
- 200 g mąka zwykła specjalna
- 1 szt Proszek do pieczenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj formę do ciasta.
2. Krok
Oddziel żółtka od białek.
3. Krok
Ubij żółtka z cukrem do piany.
4. Krok
Ubij białko na sztywną pianę.
5. Krok
Do żółtkowej pianki dodaj powoli białkowy śnieg, a następnie powoli dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
6. Krok
Wylej mieszankę do przygotowanej formy i włóż do piekarnika na 30-40 minut.
7. Krok
Po upieczeniu pozwól biszkoptowi ostygnąć, a potem możesz go użyć do przygotowania swojego ulubionego tortu.