REKLAMA

Źródło: 500 from Getty Images

Biszkopty z 10 jaj

Klasyczny biszkopt, idealny do różnego rodzaju ciast i tortów.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 10 szt jajka Dodano do
  • 200 g Cukier kryształowy Dodano do
  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 szt Proszek do pieczenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj formę do ciasta.

2. Krok

Oddziel żółtka od białek.

3. Krok

Ubij żółtka z cukrem do piany.

4. Krok

Ubij białko na sztywną pianę.

5. Krok

Do żółtkowej pianki dodaj powoli białkowy śnieg, a następnie powoli dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

6. Krok

Wylej mieszankę do przygotowanej formy i włóż do piekarnika na 30-40 minut.

7. Krok

Po upieczeniu pozwól biszkoptowi ostygnąć, a potem możesz go użyć do przygotowania swojego ulubionego tortu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy