REKLAMA
Źródło: FB: Varenie je radosť
Biszkoptowy tort z budyniem i owocami
Pyszny i świeży biszkopt z budyniem i owocami, który pokochają wszyscy miłośnicy słodkości. Ten tort jest idealny na różne okazje.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Kosz
- 6 szt jajka
- 120 g cukier
- 120 g mąka zwykła specjalna
- 1 szt Proszek do pieczenia
- 3 łyżka stołowa olej
Budyń
- 2 szt budyń waniliowy
- 500 ml mleko
- 2 łyżka stołowa cukier
Owoc
- Borówki
- maliny
- Dżem
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
70 min.
1. Krok
Ubij jajka z cukrem do piany. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olejem.
2. Krok
Często wlewaj na natłuszczoną i wysypaną mąką blachę.
3. Krok
Ugotuj budyń z mlekiem.
4. Krok
Łyżeczką nabieraj pudding i wkładaj go do drogi.
5. Krok
Na drodze kładź też owoce.
6. Krok
Ciasto piecz w nagrzanym piekarniku do 180 °C przez około 30 minut.
7. Krok
Po upieczeniu ciasta pozwalamy mu ostygnąć i smarujemy go dżemem, ewentualnie możemy go dodatkowo udekorować owocami.