REKLAMA
Źródło: FB: Bezva recepty
Biszkopt z truskawkami i galaretką
Przepis na tort bez pieczenia z mascarpone i truskawkami, który jest szczególnie lubiany przez dzieci.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 2 pakiety Okrągłe biszkopty
- 500 gramy mascarpone
- 200 ml śmietanki kremowej
- 100 gramy cukier puder
- 1 szt cukier waniliowy
- 500 gramy truskawki
- 1 opakowanie żelatyny
- woda
- świeża mięta do dekoracji
- Czekolada do dekoracji
- Sok z cytryny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Mascarpone wymieszaj z bitą śmietaną, cukrem pudrem, sokiem z cytryny i cukrem waniliowym do gładkości.
2. Krok
Na dno formy do tortu ułóż biszkopty i posmaruj je częścią kremu.
3. Krok
Kontynuuj w ten sposób z 2. i 3. warstwą.
4. Krok
Na wierzch ciasta ułóż pokrojone truskawki.
5. Krok
W misce mieszamy galaretkę z wodą i polewamy nią wierzch tortu.
6. Krok
Pozostaw tak przygotowany torcik truskawkowy w lodówce do stężenia i ozdób według własnych upodobań.